We love you guys!


R.I.P IDA ÖBERG

Ida, vi saknar dig. Kom tillbaka.
Vi pratade för några dagar sen, jag minns när folk kalla dig fjortis och jag pratade med dig och sa att du inte skulle bry dig om dom och skita i dom. Att vi båda fanns för varann.
Men nu, är du död, och kommer aldrig tillbaka. Vi ses någon gång, du fick leva 12 år på jorden.

Tycker att alla kan skänka en tanke till hennes familj och även önska henne Vila i Frid.


gris nöff nöff


Tjena, händer jaaao? Skoja. Igår var jag liksom i stallet, fast hade värsta huvudvärken så mockade bara åt Idas lilla skit, och mina små korvar. Men har medryttare idag, så ska träffa Agnes. Som vanligt liksom.
Sket på mig igår, eller nej det gjorde jag inte. Men jag garvade så jag lätt som en gris liksom. Helt otroligt!

Men alltså, ska väl sätta mig och göra något nu..Eller jag sitter redan, men ändååå!


Cinema with my dear twin :D

Hej på er. Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt, så jag kan väl berätta lite om dagens planer.

Nu ska jag till skolan - sitter på tuben - och efter den så ska jag gå på bio med min tvilling! Eller okej. Jag har ingen tvilling. Men eftersom vi båda gillar hästar, är lika gamla, hon har gått på gympa och jag går på gympa, tänker på samma sätt och tror och tycker samma saker så brukar vi kalla varandra systrar, eller tvillingar. Det som då spricker är att vi båda heter Ida. Hon heter Svedenius, jag Sundelius. Fast det är bara mitt andra-efternamn. Så det räknas inte så jättemycket, men det är ju lite creepy! :D
Hur som helst. Vi ska se Sherlock Holmes-filmen (jag har redan sett den men vill se den igen) och innan det äter vi på McDonalds och kanske tittar runt lite på stan. Så det ska bli jättekul för jag har verkligen saknat henne... <3


Bilder till presentationen:

Agnesh pagnesh ping pung, här har du till min presentation! Smsar texten sen eller nåt... :)


Inget stall. Så vad vill ni läsa om?

Eftersom jag inte är i stallet idag eller imorrn blir det lite tråkigt om jag bara bloggar om ointressanta saker, liksom bara för själva uppdateringens skull ni vet. ;o Så nu frågar jag er: Vad vill ni jag ska hitta på? Bildbomber, nån slags frågestund, info-spalt eller nåt annat? Jag har ingen webcam hos pappa så jag kan inte vlogga, tyvärr... ;( Men om ni kommer på nåt så får ni gärna kommentera! :3

/Idus


Agnees!!!

Älskar bilden på dej o Stellus!! Men.. Paaassa dej, för jag kanske dödardej om du retas...... Mohahahaha! ;D<3


Bilder kommer.


Fotade bilder idag, dock i stallgången. Stella fick stå i solariumet idag, stava jag rätt? He-he!
Sitter och lyssnar på musik just nu, tjänade pengar i måndags..Så ska nog bleka håret igen, min utväxt är alldeles för hemsk, så måste fixa de. Vill ha mycket blondare hår också, men vill inte vara vit hårig haha ;)

Men nu ska jag kolla runt lite på fb, bloggar och liksom internet världen vet ni?

Och jag kommer mobba Ida varenda dag, för hon fyller faktiskt fjooooortis snart!


Träning, träning och åter Träning. Ungefär

Känner mej, precis som Agnes, sjukt taggad inför tävlingssäsongen. Ska försöka vara extra effektiv i stallet nu i vår, så att jag får mer tid för träningen. Ska även träna hemma, styrka, för att vara i bra kondition och för att jag vill få tillbaka min gamla (ursäkta skrytet) apsnygga mage! Plus att jag ju går på gympa och vill kunna prestera där också. ;) Men hur som helst. Jag hade tänkt göra ett litet schema till mej själv och även Amanda, min medryttare, för att Linas träning ska bli varierad och så att hon får tillbaka lite muskler som hon tappat nu på hösten/vintern. Mkt markarbete, backar osv. Och jättemycket dressyr!
I'm so exited! :D

Lite bilder på Lina... Och en på mej där man ser min gamla fina mage (mobba inte min min, då får ni stryk)...


Förlåt...

Har inte bloggat nåt på tusen år men jag har inte haft nån dator. Och att blogga på mobilen är inte lika kul - mest jobbigt. Men nu gör jag det iaf.

Lite bilder från i fredags, då jag hade "take care of-dag" med Lina. Vi Skrittade ut och sen ryktade jag och klippte manen lite - i ca 2 h! :) Det var supermysigt, det ska jag börja göra oftare. :3

PS! Jag fyller år om exakt en vecka! Nån som vet hur gammal jag blir (förutom alla som känner mej så pass bra att de vet så att säga)? :) Ni kan ju alltid kolla i min presentation men ändå...


Perfekt fotoväder!

Eller vad säger ni? Ska fota lite bilder idag på mina älsklingar, så får vi se hur dom blir.


Saknar dig gubben lilla


KOM TILLBAKA TILL OSS, JAG SAKNAR DIG FINASTE ELMSTAR! HOPPAS
DU HAR DE BÄST HOS NYA ÄGAREN.


blev lite cp

det blev lite cp, men de fixar sig sen :) IDA LÄNKA BILDER DU VILL HA.


Info


Jag gör en till Ida sen, men hon får då säga vad hon vill att det ska stå!:)


VILL TILL MIN PONNIII

jag saknar henne, får träffa gummsan imorgon. Puh! Blir ridning på banan då! Sjukt mysigt asså, så grym ponny man har..Seriöst älskar henne så sjukt mycket..

På tisdag har jag haft Stella i 1 ½ år. Herregud vad tiden går fort, om ett halvår är det två år. Då har vi hunnit med massa tävlingar, är så sjukt taggad på att börja tävla nu alltså. Det är möte den 19 feb med Waxholm om laget om tävlingar och så tror jag :) Måste skicka en presentation också till waxholm, taggad taggad taaaggaaad!


tävling 2012:

har en sjukt snygg kavaj, så den ska inte bytas ut, har två par vita ridbyxor också, så det räcker..men ni vet...små saker och reserv? ;)


har en redan, men vill ha en långärmad.



design på g

ny design på g jag lovar..

är sjukt taggad för tävlingssäsongen och jag känner att jag behöver lite nya saker till tävlingarna...kollar runt på hööks lite och ni ska få se dom snart ;)


skänk oss en design

seriöst, fett tröök att typ alla designer ska kosta 50:- lalalala. sure 50:- är inte mycket, men kan inte nååååågon anstänga sig och göra en enkel liten design till oss? seriöööööst om jag var grym på de skulle jaaag gööööra graaatis..men iaf, om någon kan så hade det varit ur gulligt :)

FÖR ATT VI ÄR BEROENDE AV EN !


okej de är chill

FINNS EN PROP FÖR MIN FÖRSTA TÄVLING, PUUUUUH. TACK TDB TACK <3


Fortfarande LIKA irriterad.

har kollat runt på tävlingar i si så där en och en halv månad nu. går fortfarande inte att anmäla sig, inte prop eller någoting. typ hälften av alla hopptävlingar och storhäst tävlingar går att anmäla sig till och se prop..idiotiskt. seiöst, man kanske vill läsa vilka klasser osv? ska ju tävla divIII men endå, ska ju tävla indv. också.


snart sååå, snart är vi ute bättre än förut. yeah!


HEMMA FRÅN ETT GRYMT RIDPASS

Jävlar ponnyn hon kan gå ÄVEN fast hon har haft lååångt lov.

Åkte upp med Jeanette, behövde glömma allt som har hänt eftersom jag var lite dum och hoppa över so'n , gick på möte med skolsköterskan och gick hem eftersom jag har haft en förjävlig dag.

Men nog med det, jag åkte med Jeanette upp och mockade först och så. Stella var huuuur ren som helst så de va inte så jätte mycket att borsta. Tänkte rida barbacka, men kände att om vi ska rida ett pass på banan så är de lika bra att sätta på gramanen och bara köra. Vi skritta ut först, Stella blev lite små stark sådär så jag hoppade av bara för att lugna ner henne lite.

Sen gick vi till banan, och först tränade jag halt, direkt skritt, halt direkt  trav. Sen fick jag lite hjälp av Jeanette, jävlar vad Stella gick bra. Orkar inte skriva så mycket vad vi jobbade på och så...Men jag brukar få lite ryck för att skriva såhär konstigt så ni får stå ut med det.


OKEJ NU BLEV DET EN EGOBILD, MEN HALLÅ IDA SKA VI INTE TA EN DAG
NU I HELGEN OCH FOTA OSS OCH VÅRA FINA PONNYSAR PÅ MARKEN OCH TA NÅGRA BARBACKA BILDER NÄR VI SITTER PÅ OSV? SVAAARAAA


Uteritt

Det blev uteritt för mej och Lina :) Fyfan vad mysigt det var! Mycket trav, lagom med galopp och såklart jääättemycke mys-skritt <3

/Ida


This fluffing day...

Tjolahoppsan. Sitter i stallet och försöker bli varm om tårna. Går sådär. Har ätit pannkakor och spelat lite på iphonisen. Ska rida när Lina ätit upp sin lunch. Dock vet jag inte om jag ska rida ut eller på banan... Egentligen skulle jag vilja ta ett markarbetes- eller hoppass, men ridbanan är inte i det ultimata skicket för det just nu. Åååh vill ha ridhuset nuuu!!! Jaja. Den här dagen började ändå så dåligt så den kan väl lika gärna fortsätta vara det.
Jag gick upp 07:00 trots att jag har hemstudiedag idag, för att åka till stallet. Jag kunde väl ha åkt senare, tänker ni. Men nej. Jag ska ha utvecklingssamtal idag. Jippi!!! ...?
Jaja. Mamma satte av mej på slussen (hon skjutsade mej) på ett tokigt ställe där bussarna kom in på bussparkeringen. Och eftersom de kom hela tiden utan mellanrum tog det ett bra tag innan jag kom förbi. Och då fick jag nästan springa för att inte bli mosad. Jag missade såklart bussen och fick sitta och vänta på ett litet sketet café i 50 min innan nästa buss kom. Och när den kom var det ett gäng turister som tog alla sittplatser, så jag fick sätta mej allra längst bak, med två andra. Riktigt gosigt var det! Inte.

Ja. Jag kom till stallet, frös ihjäl lite medans jag mockade osv och, slutligen, så sitter jag nu här. Och försöker bli varm.

Snälla, säg att eran dag är bättre?

Bilder från igår. Fast inte mina fotisar såklart.

/Ida & Lina


Agnes din lilla skithög!!!

När ska vi ses människa?!


Lite allt möjligt.. Och en ganska pinsam historia mitt i allt..

Hej på er. Har ingen blogglust just nu, och haft fullt upp hela dagen. :( Ska till stallet imorrn och rida och ha kvällsfodringen - mys! :D Det betyder ju att det blir bil hem, och jag ÄLSKAR ATT ÅKA BIL!!! Iaf med mamma och pappa (eller snarare "mamma eller pappa"). Det är så mysigt! Att bara sitta där och vara på väg nånstans, bort från allt annat. Nu ska vi förvisso bara hem igen, men det är skönt för stunden. ;3

Den 1/3 åker jag, mamma och pappa till Sälen i fyra dagar. Då åker man ju typ hela dagen, och när man väl är framme är man ju glad för det - då har man kommit till en bättre plats än hemma, en plats där man bara har kul! Ååh, ni anar inte hur mycket jag längtar... Och den 14/2 nån gång drar vi ju till Berlin med Michaela, som spelar mot mej i kortfilmen, för att närvara vid den internationella filmfestivalen!! Det enda dåliga med det är att jag är så fruktansvärt flygrädd. Jag gråter så fort planet börjar rulla. SIST JAG SKULLE FLYGA VÄGRADE JAV I GATEN och fick åka hem. Jag tog flygbussen till stan och så hämtade momo mej där. Min älskade älskade momo <3

Jaja. Detta är en hästblogg. Men vill ni veta mer om våra "privatliv"? Eller ska vi fortsätta försöka hålla oss till enbart hästar? The blog is for you - just leave a comment or two! Hihi, visst är jag duktig på att spontanrimma? :3

/Ida (zZZ) (alltså det jag försökte säga var att jag är trött som fan)


Fräsch som fan.

Helilililo i stugan! Fullt upp hela långa dagen, därav ingen bloggning. Aj'm tärribly såry får dat. Men... Vi har ju Agnes. Världens finaste Agnes Andersson. :love: Och tur är ju det!

Eftersom det här är en hästblogg måste jag skriva om hästar egentligen. Men. Jag vill bara säga en sak till A (som antagligen inte ens läser det här) (och det är inte Agnes) : Jag finns för dej när det är svårt, även om vi bara ses 1-2 gånger i veckan. Du kan alltid lita på mej, och jag älskar dej jättemycket sötnos, trots att vi som sagt inte ses så ofta och har känt varandra så där jäättelänge. Du betyder mer än du tror. <3

Detta var bara för att A inte haft det helt superlätt - och vem har haft det så lätt i vår ålder? Jag vill att hon ska veta hur mycket hon är värd och hur amazing hon är. Men så vitt jag vet är det bättre nu! :D Jag säger inte vilken A jag menar, men du vet nog själv när (om) du läser det här gmn.
Och för att hålla oss åtminstone liiite till hästtemat så kan jag upplysa er om att A älskar häst-lukt!

Detta hade jag kunnat skriva som pm, ja, men jag vill att hon ska veta att jag står för det. Alla ni som står mej nära - släkten, Agnes, Jasmin, Johanna och alla i plugget - ska veta att jag älskar er precis lika mycket. Ta åt er av det jag skrev till A ni också. Jag ville bara ge det här till henne, för hon är värd det. Så jävla mycket.


Waxholm

Ska tävla DivIII med Stella i vår för Waxholm, kul ska det bli!


tråkigt bara för att ni ska få uppdatering

 

DIN HÄST
Namn: Stella
Född: 1999
kön: sto                           
Ras: svensk ridponnyyyy
Färg: svart skäck
Tävlat med dig: Lc.1 i dressyr Ld i hoppning
I framtiden: La.p1
Hur många rosetter: 3 kan man säga, fast med mig 2
hur  många 1a rosetter:  en                                                      
Hur många segertäcken: inga                                                       
Hur länge har du ridigt: hela mitt liv
Hur många hästar har du ägt: Fem, kan man säga.
Har du tävlat någon annans häst: Nej.
Har du fått betalt för att rida: Nej, det har jag inte.                                             
Hösta procent du ridit på i dressyr och vilken klass det var: Lc.1 61,11 %

Högsta hoppade hindret: 1 m


VAD HAR DU FÖR...
Hjälm: Charles Owen Classic
Stövlar/skor: Hickstead från hööks.
Träns: John Whitaker     
Transport:  Ingen, än så länge. Tror inte vi ska skaffa någon, men jag vill ha en boy för de hade vi förut :)
Stalljacka: canada goose ;) och sen min väst från jag vene vad
Ridbyxor: olika                                                                                                            
Tävlingsschabrak: vitt där de står Agnes Andersson pååå

THiS OR THAT?
Skäck eller Brun -  skäck
Stövlar med snörning eller utan – båda
Ponny eller Häst – båda
Hoppning eller Dressyr – dressyr
Ridbana eller Ridhus - ridbana
Trav eller Galopp – trav
Brunt läder eller Svart läder –svart
Pessoabett eller kandar – kandar
Spån eller torv - torv
Kyra K eller Kingsland - KL

OM DIG
Vilken klubb tävlar du för? Fågelbro just nu, men ska nog byta till Waxholm.
Vad heter din tränare? Sigrid Bergåkra
Tycker du han/hon är bra? Världsbäst
Har du någon förebild inom ridsporten? vene...JAAAN ;)
Styrkor inom ridningen? Vene..             
Svagheter? tålamod
Tycker du själv att du rider bra? nej
Hur klipper du din häst? jag klipper inte, men andra gör hahah


KRYSSA I
Tävlat klubbtävling [x]

Tävlat lokalt []
Tävlat regionalt []
Tävlat nationellt []
Tävlat internationellt [ ]
Vart med i tidningen för att du vunnit en tävling [ ]
Har ramlat av på en tävling []
Har hästintresserade föräldrar [x]
Har åkt mer än 3 timmar till en tävling []
Har besökt Strömsholm [ ]

Har besökt Flyinge [ ]
har besökt Tullstorp [ ]
Har tolkat efter en häst [x]
Har badat med en häst [x]
Har hoppat fälttävlans hinder [x] - kan man säga ja 
Har ridit islandshäst [ ]
Har kört en riktig travhäst []

Svarat ärligt på alla frågorna i de här testet [X]


inget att blogga om

medryttare idag, ingen blogglust att blogga om hästar.
tjaaa


ge mig kepsen

John Whitaker Emblem keps


ursäkta mig

Har inte bloggat någoting, men har verkligen inte haft tid. Var i stallet igår, hade ju tre hästar. Hade med mig två vänner också, så jag tog Lina, Lovisa tog Yster, och Bella tog Stella. Dom mockade bättre än mig, och ingen av dom rider ens. Vi borsta dom åh sådär. Sen skulle vi ta bussen hem, men fick vänta en timme. Sen kom jag ju på att de finns en annan busshållplats 5 min ifrån stallet så vi tog där ifrån istället ;)

Sen drog vi på disco som var sjuuuuukt tråkigt, sen sov Lovisa hos mig :)
Idag så var jag och Pappa i stallet, tog hand om Felix och Stella. Så det är klart, nu väntar en hemmakväll med massa mys med mig själv då...*hehe*...Vem ska jag annars mysa med? Min hund? - Näääe. hahah.

Vi hörs någon gång senare ikväll, får se om jag gör några tidinställda eller om jag bloggar :)


Funderar på en frågestund, vet vi har tyyyp nada besökare..men man kan ju försöka.


Glad häst = galen häst. Och lite Bibin-geek.

Hej på er! Vet inte varför varken jag och Agnes inte bloggat. Vi har väl inte orkat. Jag menar, jag hade ju tid igår vid vissa tillfällen och så men jag vet inte hur det är med Agnes. Hur som helst så är det dags för uppdatering nu, helt klart!

Åkte hemifrån vid 10 imorse och raka vägen i till stallet. Mockade, gjorde mat och åt sen lite mat själv. Chattade med min gamle "bästis" Osci (Oscar) Lapidus som för tillfället är i Australien då hans föräldrar (läkare) fått jobb där ett tag. Men han kommer hem om några månader. :) Haha, vi chattade jätttelänge; jag skrev till och med under tiden jag red! Men det fick jag sluta med efter en stund, när Lina fått komma igång lite. Efter första traven var hon som en liten iller! Hon travade på snabbt (och för en gångs skull lät jag henne få lite som hon ville, så hon inte tröttnar på att bli riden. Hon kan bli det annars...) och glatt. När vi sen skulle galoppera blev hon ännu gladare. Så glad att hon var tvungen att bara bocka liite. Och jag som red barbacka skumpade lite extra men inte sp mkt. Fick göra tre fattningar för att hon skulle fatta rätt galopp! Haha, gud... Sen i andra varvet bar hon ännu värre. Hon bockade utan att tveka, om än lite försiktigt eftersom ridbanan är snö och is numera, och där satt jag och försökte låta sträng mellan skrattanfallen. Inte så lätt som det kan låta ska jag säga er, för jag är så ovan att Lina bockar. Hon gjorde ALDRIG det förut! Nu har hon börjat busa lite vid galoppfattningarna och det är verkligen kul (fast kanske inte så duktigt, men tänk lite Jossanamigo-style här nu) att få sitta där och skumpa!
När jag väl fått en hyfsad galoppfattning var det en gubbe som kom på vägen vid ridbanan. Och det knarrade om hans skor när han gick i snön. Det tyckte Lina inte var okej så då skenade hon några steg och bockade några extra gånger. Meen, det gick bra. Jag känner mej nästan fastklistrad på henne när jag rider med överdragsbyxorna, de har nämligen ingen resår och kniper därmed liksom fast mej uppe på hästryggen. Okej ni fattar kanske inte men vi kan väl säa det tills jag kommer på en bättre förklaring? Tack.

Tänkte ta en bild idag men det hände aldrig. Så eftersom jag ska på "Angels in America del 2" ikväll med mamma så får ni en bild som JAG FICK TA PÅ BINBIN (ALBIN FLINKAS)!!! Han spelar nämligen istället för Ola Rapace som är i England och medverkar i nån James Bond-film! :D Binbin = min och mammas älskling <3 Men han är gay... Jaja. Hoppet är det sista som lämnar människan. Här är han (och kläderna är efter en föreställning. Och att han står lite konstigt med huvet skiter vi i. Och så är han snyggare i verkligheten. Inte för att bilden är ful men aa. FATTA ATT JAG HAR TAGIT EN BILD PÅ HONOM! OCH DÅ PRATAT MED HONOM!!!!):


Om ni fick välja

Vilken häst skulle ni välja om ni fick välja vilken som helst i världen (förutom din egen om du har en)? Jag skulle välja en som heter Milegro, som jag såg på en annons en gång... Han var så fiin! :O Och han hade attityd. Stooort plus för hestisar med attityd! Men de skA inte vara bråkiga för det liksom, bara ha lite egen vilja. :)


Bildbooomb!!!

Okej, jag skämtade bara. Gör man bildbomb med mobilen blir det helt cp - den mångdubblar bilderna och lägger dem i fel ordning - så det blir väl två bilder bara. För jag ska ju inte till stallet idag heller. Så... Jag har inget att skriva om.

Här är de två bilderna jag lovade!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2881814/images/2012/pic_185286711.jpg" class="image">


vet inte vad jag ska skriva...

nepppppppp....


stallet imorn ja

har ni tänkt på en sak? (inte hästrelaterat alls)

Timon i Lejonkungen måste vara gay. Jag menar, om man lyssnar på honom i Hakuna matata och när han pratar så låter det verkligen så. OCH JAG ÄLSKAR HONOM FÖR DET! Seriöst, är inte det hur gulligt som helst?! Jag älskar när det är personer i filmer osv som är gay. Jag vet inte varför, jag är ju inte det själv. Men jag tycker det är jättebra! Och coolt att de vågar liksom, för det är fortfarande vissa människor som har noll respekt för det.

Vad tycker ni om detta? Timon är iaf min största idol.

/Ida


Gårdagens ridpass

Hej på er! Hann inte blogga igår eftersom jag åkte med momo hem och ville ta chansen att prata med henne osv. När vi väl var hemma var klockan 23:00 så då var det bara äta och i säng. ;)

Igår red jag uppe på ridbanan. Det gick ganska bra med tanke på att det är första gången jag rider "ordentligt" med hackamore. :) I galoppen var Lina inte i så bra kondition eftersom vi tränat på annat och ridit ut mest på sista tiden. Så hon bröt av och höll på. Men det var ju bara att driva på. Så det gick väl helt nästan-okej skulle jag tro. ;)

Skötte Lina noggrant och så fixade jag Stella också! :) Så tar Agnes och hennes mamma Lotta Lina på fredag. :) Så då blir det bio med momo och middag hos farbror och hans familj (=mina älskade små kusiner!) :D
Men men. Dags att avsluta.

Xoxo /Ida :3


On the highway to stallet. Typ.

Hejsan alla glada så människor! Sitter på tuben på väg till stallet och blir lite trackad av några i min skola. Haha, skoja. ;) De sköjar lite med mej. Det är väl alltid kul. Typ. Ganska... Jaja.

Ikväll är det kvällspasset i stallet som gäller! :D Så då kommer min underbara momo och hjälper till och skjutsar mej hem sen. :) Ska försöka lura till mej en glass eller nåt annat smaskens... Hähähäh! >:D Nahah, men aa... Lite flummig just nu, som ni kanske märker. ^^

Ha det bra! Bloggar mer sen! :*

/Ida Å och alla andra dårar på tuben


Just det...

Glömde skriva att det var jag som skrev förra inlägget. Men det hade ni nog redan listat ut.

/Ida


Bästa ridövningen för höstar som drar efter ett hinder

Såg den här på Linn Olssons blogg TROR JAG. Testade den iaf och den var jättebra! Efter ett tag väntade Lina på mina instruktioner innan hon taggade till nästa hinder.

När ni ser övningen under så kanske ni förstår hur den går till? Hur som helst så ska man komma på det första hindret. Hästen ser hindret som är framför, ca 3-4 galoppsprång bort, och börjar springa mot det. Men ni ska inte hoppa det, utan gå över en av bommarna. Man kommer på hindren några gånger och väljer en ny väg varje gång. Ibland hoppar man hindret, ibland högra och ibland vänstra bommen. Ja, ni fattar ju. Och ser spåren efter mej och Lina på bilden. Hoppas den funkar för er också! :)


Agnes planering inför veckan;

Blir nog lite utanför stallet också, men kan vara bra åh veta ifallatt min uppdatering blir dålig!

Onsdag:
Blir väl att rida ut, beroende på om någon är där. Annars kanske promenera eller borsta. Om jag har plugg, självklart plugga innan stallet.
Torsdag: Sen dag, Ella tar Stella. Antar väl att jag får en engelska läxa -.-
Fredag: Åker upp efter skolan, och ska försöka få med Lovisa och Bella dit. Vi ska göra lite grejor sen på kvällen.
Lördag - Söndag: Tänkte faktiskt höra med IDA ÅSLUND om hon ska dit upp, har en liten plan! ;) ♥


Inte för att jag har värsta självförtroendet eller så, men är det bara jag som lägger märke till att Stella ser riktigt liten ut, och jag ser väldigt smal och kort ut? Haha!


Igår och Idag;

Hejsan, tänkte berätta lite om gårdagen och dagen!
Igår hade jag både Yster och Stella, tog en riktig ta-hand-om-mina-små-älsklingar-dag igår. Dom blev HUR rena som helst. Hann göra riktigt mycket igår faktsikt, som tex, tvätta bootsen jag lånade av Ida (Och lilla Ida, jag som trodde att du skulle till stallet igår skrev ett jätte fint brev till dig på tavlan, men inte har du sett de nej nej så jag sudda ut de), borsta älsklingarna, mocka åh göra alla höpåsar och fixa kraften.
Kände mig riktigt duktig, alltid lika kul där i stallet♥

Idag så red jag Yster, och Ella red Stella. Yster var grymt seg men det gick bra. Gjorde ingeting i stallet idag, så soft dag var det ja.
Imorgon ska jag upp till stallet, efter skolan tror jag. Slutar runt 14:20 så det blir väl upp någon gång efter det. Planerar att rida ut liten sväng, beroende på om någon kan rida med mig. Rider aldrig ut själv.

Gör en planering för veckan, låter mycket bättre så!


Inget liv - utan hästarna.

Eftersom jag skriver detta på mobilen blir det stora bokstäver på det jag föredrar istället för feta.

PONNY/häst (ponnyåren får man ju aldrig tillbaka...)

dressyr/HOPPNING

RiDhUs/RiDbAnA (haha blev lite av båda eftersom det beror på)

SCHABRAK/vojlok

svart utrustning/BRUN UTRUSTNING (tycker brunt är snyggast men har själv svart, haha! Men jag tyckte mer om det förut så...)

horze/GOLD MEDAL (gold medal har snyggare saker)

KINGSLAND/WHITAKER (älskar båda men äger inte mkt av nått av dem :c )

RIDA I SKOGEN/rida på en äng

CONNEMARA/new forest (om jag verkligen MÅSTE välja)

Orkar inte göra fler på mobilen men om ni gillar såna här grejer kan jag göra fler sen! ;) puss på er!

/Ida Åslund


School...


att inte älska dej vore omöjligt.


Agnes, jag kopierar dej lite nu här!

[x] Du har ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd
[x] Du har ridit en hel svart häst/ponny
[x] Du har ridit en fjording
[x] Du har ridit en shettis
[] Du har ridit en travare
[x] Du har hoppat högre än 50 cm
[x] Du rider mest dressyr
[x] Du använder alltid hjälm när du rider
[x] Du kan stallreglerna
[x] Du har en egen häst
[x] Du är i stallet mer än en gång i veckan
[x] Du har en speciell favorithäst/ponny
[x] Du rider mer än en gång i veckan
[x] Du har kompisar i stallet
[/] Du läser hästböcker,ibland asså det händer ju...
[ ] Du skriver häst-sagor i skolan
[ ] Du bor nära ett eller flera stall
[ ] Du går på ridskola
[?] Du har ridit ute i skogen på en häst jag vet inte...
[x] Du har ridit ute i skogen på en ponny
[x] Du brukar rida i ett ridhus eller paddock
[ ] Du har haft sommarhäst
[x] Du har ridit mer än 3 år på ridskola
[x] Du har mer än 2 rosetter
[XXXXXXXXXXX] Du tycker om att hoppa stort kryss!!!
[x] Du tycker om att rida dressyr
[] Du och din familj bor på en hästgård
[/] Du har ridit in en häst/ponny inte ridit in men utbildat. Räknas det?
[x] Du har träffat ett föl som är mindre än tre veckor gammal
[x] Du brukar vara i stallet mer än en timme


Hästen är
( ) Lat
(x) Pigg
(/) Het
() Barfota
(x) Skodd
(x) Egen häst
( ) Foderhäst
( ) Medryttarhäst
( ) Sköthäst

Ras:
() Halvblod
() Fullblod
( ) Kallblod
() Varmblod
(x) Ponny

Höjd:
() 0-120 cm i mankhöjd
(x) 121-140 cm i mankhöjd det har ju visat sej att hon är maxad C...!
() 141 – 150 cm i mankhöjd
( ) 151 – 160 cm i mankhöjd
( ) 161 – 175 cm i mankhöjd
( ) 175 cm +

Kön:
(x) Sto
() Hingst
() Valack

Inriktning:
(/) Dressyr
(X) Hoppning
(/) Fälttävlan kanske jag prova det med henne nån gång, hon gillar naturhinder
( ) Western
( ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
( ) Trav
() Körhäst
( ) Övrigt

Ålder:
( ) 0-2 år
( ) 3-5 år
(x) 6-10 år
( ) 11-15 år
( ) 16-20 år
( ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +

Beteende:
( ) Bockar
( ) Stegrar
(x) Alla fyra ben i marken
( )
Foder:
() Korn
( ) Kli
() Pellets
() Betfor
(x) Havre
() Blandfoder
(x) Hö
( ) Ensilage
( ) Annat

Fodertillskot:
( ) Vitlökspulver
( ) Vitlöksflingor
( ) Biotin
(x) Mineraler
( ) B-vitaminer
(x) Annat salt..

Hästen är:
(/) Krubbitare
() Sparkar i boxväggen
() Nafsar
(x) Äter allt som går att äta men alltså typ...? xD
(/) Är petig med maten
(/) Äter men rör inte vad som helst
(/) Tänker mest på mat
() Smal
(x) Normal

Färg:
() Skimmel
() Brun
(x) Tigrerad
() Fux
() Skäck
() Svart
() Isabell
( ) Ljusblack
( ) Mörkblack
( ) Annan

Hästen har:
(/) Kort hängande man den är inte jättekort men inte lång heller
() Lång man
() Tunn man
(X) Tjock man !
(/) Mörkare på benen
() Har strumpor på minst ett ben?
() Bläs
() Lykta

/Ida Åslund

Typiskt - men bra.

Hej på er! Ida som skriver. Idag vaknade jag en timma för tidigt, och hade det inte varit för att jag skulle fråga mamma om inte hon skulle gå upp så hade jag nog åkt till skolan också. Men hon undrade varför jag var uppe så tidigt osv och så insåg till slut även jag att jag var för tidigt uppe. Så nu sitter jag här och bloggar och äter scones med jordgubbssylt på. Lina skulle älska mej om hon hade fått smaka nåt sånt... Haha. Jaja. Ska kanske göra nåt lite mer hästigt så... Jag lägger upp en video då! :)



Det är absolut INTE jag som gjort filmen!! Den är dock en stor favorit och jag älskar musiken. :love:
Den är lite seg i början kanske, men efter ett tag trappas den upp och blir så grymt vacker...

Puss på er! /Ida

Nu ni!

Nu, äntligen, kan jag börja blogga! Hade ju glömt bort lösenordet med en gång så jag kunde inte logga in. Allt är alltså som vanligt. ;)

Idag hade jag massor att göra så jag var inte i stallet. Ska inte vara i stallet imorrn heller, och har fyra läxor + en jävla dans att göra. Så uppdateringen från min sida är nog inte så intressant. Eller så är den otroligt smaskens. Man vet aldrig riktigt med mej. Haha. (Vad skulle vi göra utan Agnes i lägen som dessa?)

Idag har jag städat, glott på film och planerat läxor - som jag aldrig hann göra. Alltså. Jag ber Jenny fixa Lina - och nu ska man ju betala för det. Så ni förstår att det var kris - och så fort jag kommer hem spricker det. Läxorna jag planerat hinna klart med? Inte gjorda. MEN: Jag kom i säng i tid! Och jag åt en hel påse morötter som godis till filmen! Och ett granatäpple! Ja, och så riktig mat också förstås. Detta var dock mer än ni nånsin varit intresserade av, så jag säger tack och bock. Tack och bock!

/Ida Åslund


no life

[x] Du har ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd
[x] Du har ridit en hel svart häst/ponny
[x] Du har ridit en fjording
[x] Du har ridit en shettis
[] Du har ridit en travare
[x] Du har hoppat högre än 50 cm
[x] Du rider mest dressyr
[x] Du använder alltid hjälm när du rider
[x] Du kan stallreglerna
[x] Du har en egen häst
[x] Du är i stallet mer än en gång i veckan
[x] Du har en speciell favorithäst/ponny
[x] Du rider mer än en gång i veckan
[x] Du har kompisar i stallet
[] Du läser hästböcker,ibland
[ ] Du skriver häst-sagor i skolan
[x] Du bor nära ett eller flera stall
[ ] Du går på ridskola
[x] Du har ridit ute i skogen på en häst
[x] Du har ridit ute i skogen på en ponny
[x] Du brukar rida i ett ridhus eller paddock
[ ] Du har haft sommarhäst
[x] Du har ridit mer än 3 år på ridskola
[x] Du har mer än 2 rosetter
[] Du tycker om att hoppa
[xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx] Du tycker om att rida dressyr
[] Du och din familj bor på en hästgård
[] Du har ridit in en häst/ponny
[x] Du har träffat ett föl som är mindre än tre veckor gammal
[x] Du brukar vara i stallet mer än en timme


Hästen är
( ) Lat
(x) Pigg
(x) Het
() Barfota
(x) Skodd
(x) Egen häst
( ) Foderhäst
( ) Medryttarhäst
( ) Sköthäst

Ras:
() Halvblod
() Fullblod
( ) Kallblod
() Varmblod
(x) Ponny

Höjd:
() 0-120 cm i mankhöjd
(x) 121-140 cm i mankhöjd
() 141 – 150 cm i mankhöjd
( ) 151 – 160 cm i mankhöjd
( ) 161 – 175 cm i mankhöjd
( ) 175 cm +

Kön:
(x) Sto
() Hingst
() Valack

Inriktning:
(x) Dressyr
(x) Hoppning - hon hoppades förut, men har inte hoppats på ett tag.
() Fälttävlan
( ) Western
( ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
( ) Trav
() Körhäst
( ) Övrigt

Ålder:
( ) 0-2 år
( ) 3-5 år
() 6-10 år
(x) 11-15 år
( ) 16-20 år
( ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +

Beteende:
( ) Bockar
( ) Stegrar
(x) Alla fyra ben i marken
(x) Kickar ibland - när hon är riktigt glad :) eller tycker att något är jobbigt!

Foder:
() Korn
( ) Kli
() Pellets
() Betfor
() Havre
() Blandfoder
() Hö
(x) Ensilage
(x) Annat

Fodertillskot:
( ) Vitlökspulver
( ) Vitlöksflingor
( ) Biotin
() Mineraler
( ) B-vitaminer
( ) Annat

Hästen är:
(x) Krubbitare
(x) Sparkar i boxväggen - ja, hon har fått ett nytt litet beteende.
() Nafsar
() Äter allt som går att äta
() Är petig med maten
() Äter men rör inte vad som helst
() Tänker mest på mat
() Smal
(x) Normal

Färg:
() Skimmel
() Brun
() Tigrerad
() Fux
(x) Skäck
() Svart
() Isabell
( ) Ljusblack
( ) Mörkblack
( ) Annan

Hästen har:
(x) Kort hängande man
() Lång man
() Tunn man
() Tjock man
() Mörkare på benen
() Har strumpor på minst ett ben?
(x) Bläs
( ) Lykta

Galet kul!

Det är så galet kul att bloggen är back igen, sjukt kul faktiskt!
Ida sov här inatt, som ni kanske har sett på v-bloggen. Vi hade faktiskt riktigt kul, kollade på beck, sex and the city och snackade med min "bästavän" Bert. Sjukt kul faktiskt, jag somnade vid halv 7 typ. Hehe.

Vi red ut en sväng idag på våra fina ponnysar, gick sjukt bra och båda skötte sig extremt! Vi red barbacka båda två och jag hade typ babyblått med rosa kant täcke på Stella. Så gullig ponny!

Men nu har jag städat mitt rum, och nu ska jag ta-hand-om-mig-själv-timme. Jag som då hataaar att måla naglarna använder ju bara svart och vitt nagellack så det blir svart idag. Bara för att jag älskar svart!
Sedan blir det nog, käka och sen gå till ica och köpa något onyttigt!♥

See Yaaa!


//Agnes


Agnes & Stella fågelbro


//Agnes


Beck


Tja tja, sitter med Ida och kollar på Beck just nu. Men jag tänkte bara slänga in ett litet inlägg, för skojs skull.
Men imorgon så ska väl jag och Ida rida tillsammans, kommer lite film imorgon också. :) Inga bilder då min kamera laddare är helt försvunnen.

Men nu ska jag kolla filmen, see ya.


v-blogg #1


Design-tävling!

Eftersom vi behöver en ordentligare design(denna slängde vi ihop litesnabbt bara, men den är ju ändå ganska okej) så tänkte vi ha en liten tävling:

Länka din blogg i kommentarsfältet och den med snyggast design får vår design och gästblogga + att du får en länk! :) Det ska dock helst inte vara en bildlänk då det bara blir jobbigt och komplicerat för oss att länka andra bloggar. ;)


We are baaack!

Vi är tillbakaaaaa! Kul kul.
Det är nytt år, och grejer. Ida fick reda på att Lina var en c-ponny tillexempel, och hon kom 2a i skaftmästerskapet i hoppning. Agnes kom 3a i km på fågelbro och första plats på skaftmästerskapet.



RSS 2.0